Abellerols, explosió de color

21 Maig, 2015 Au, Fauna salvatge 0 Comments

L’abellerol és una espècie preciosa d’au, sembla tropical pels colors vius que presenta: blaus, verds, grocs, taronjes i vermells. I és especialista, com el seu nom indica, en menjar abelles, les atrapa al vol, contorsionant el cos per tal de capturar-les. Tot i que pot menjar tot tipus d’insectes voladors.

Durant la primavera els abellerols ja han tornat de la seva migració, venen d’Àfrica per aparellar-se i criar. Fan els nius en parets i talussos argilosos, on poden excavar galeries i túnels fàcilment.
Per escollir parella les femelles esperen en atalaies, i van cridant per atraure l’atenció dels mascles, que les enamoren amb menjar. En una de les seqüències de fotografies es pot veure com el mascle porta el menjar, s’apropa a la femella fins que ella l’agafa i se’l menja. El mascle surt de seguida per portar-li més ofrenes i així fins que la femella l’escull.

Com és lògic, aquesta au no està gaire ben vista pels apicultors… poden arribar a portar al niu, quan hi ha polls, fins a 5000 insectes (molts d’ells abelles) al dia!

Es quedaran per aquí fins a la tardor, quan faran el viatge de retorn a l’Àfrica sub-sahariana per passar l’hivern.

Fins aleshores aprofitarem per fotografiar-les i veure les seves acrobàcies aèries!

Aquesta sessió es va fer des d’un hide, ja col·locats des de primera hora, vam poder gaudir d’un dia ple d’abellerols i fotografies. Vull agrair la sessió al fotògraf (i millor persona) que em va portar i em va descobrir aquest lloc tant magnífic, gràcies Pere!!!