Així va anar el Taller de Rastres a la Neu

Aquest diumenge passat vam fer el Taller de Rastres a la Neu amb UlnaeBones i el Consorci del Ter. Us expliquem com va anar i us mostrem algunes imatges.

taller rastres a la neu

La Laura explicant a tota la classe.

 

Primer vam començar fent una explicació teòrica amb imatges i material de toca-toca per mostrar què ens podem trobar, en quines condicions i on buscar-ho. Volem agrair, a l’Hostal Pastuira, que ens cedís una sala molt gran, on les 27 persones que estàvem al curs vam poder estar pendents de les explicacions de la Laura d’UlnaeBones a cobert i acomodats.

taller rastres a la neu

Petjada de teixó, tothom la va veure i tocar. La millor manera d’aprendre.

així va anar el taller rastres a la neu

Dins aquesta sala de l’Hostal Pastuira vam poder fer la classe, tots asseguts i pendents de com identificar rastres.

 

Una suau pluja ens va acompanyar durant tot el matí, aquesta pluja va desfer una mica la neu, però no va impedir que poguéssim veure rastres de guineu i llebre marcades a la neu! A banda dels rastres que vam trobar naturalment tant la Laura com jo vam col·locar diferents elements naturals, i els vam deixar marcats amb un senyal groc perquè durant la sortida la gent busqués i s’acostumés a on mirar i a descobrir tot el que ens podem trobar a la natura.

taller consorci del ter

Cada marca groga era un nou rastre a trobar!

 

Els nens i nenes que van venir al taller van al·lucinar amb les diferents mostres i rastres que vam trobar durant la ruta, des d’un crani a plomes o avellanes menjades. Corrien amunt i avall, de vegades amb neu fins al genoll, i anaven assenyalant tot el que trobaven, es van convertir en grans rastrejadors i rastrejadores!!

rastres neu

Assenyalant rastres de petjades sobre la neu

 

Un cop trobat el rastre fèiem una petita explicació de per què es troba en aquell lloc, qui l’ha produït, d’altres rastres que s’hi poden assemblar i, naturalment, les característiques i com identificar-lo. Per a fer-ho vam usar les guies d’identificació d’excrements i de petjades d’UlnaeBones, una eina de camp molt pràctica i ràpida per identificar en un moment què tenim al davant.

identificació rastres

Reunió final sota la pluja, però tothom ben atent!

 

Per acabar, agrair a tots i totes les persones que van venir i que ens ho van fer molt fàcil, implicant-se molt en la recerca, preguntant i mostrant interès per tot el que vèiem. També donar les gràcies al Consorci del Ter i a UlnaeBones per la bona feina feta!