Així va anar el Curs al Zoo del Pirineu

Dissabte passat vam fer, per quart any consecutiu, el Curs de Fotografia de Fauna al Zoo del Pirineu. Primer de tot vull agrair a tots els alumnes que van venir a aprendre entre voltors i paisatges, i també a l’Stania i l’Eloi, responsables del Zoo i que amb el seu esforç aconsegueixen que tiri endavant i puguem gaudir de l’espectacle de les aus en un lloc immillorable.

El temps ens va ajudar, durant tot el dia el sol ens va il·luminar i, tot i la calor, vam poder veure l’espectacle, fer les explicacions corresponents de com millorar i solucionar problemes de llum i configuració de la càmera.

falco pelegri, falco peregrinus, zoo pirineu

Falcó pelegrí en ple vol. Un dels grans objectius del curs és aprendre a fotografiar les aus en vol, i aquesta és la més ràpida del món!

Després de l’espectacle, amb xoriguers, falcons, guineus, òlibes i àligues estepàries entre altres aus i mamífers guapíssims, vam poder fotografiar, només per a nosaltres, i de ben a prop, un mussol banyut, un xoriguer petit i un esparver d’espatlles cendroses. Quins animals més espectaculars! Fotos de prop, de detall, des de diferents posicions, sobreexposant i subexposat, canviant ISO’s, inclús amb macro! Vam poder fer i practicar tot tipus d’estils fotogràfics.

oliba, tyto alba, zoo pirineu

Una òliba sembla que surti del seu amagatall poc a poc, com amb precaució.

mussol banyut, asio otus, zoo pirineu

Un mussol banyut, aquesta cara és per passar desapercebut, s’estira per simular ser una branca, al·lucinant!

Després, mentre dinàvem vam fer una revisió de les fotos, per saber per on millorar i vam acabar fem la volta al Zoo aprenent a fotografiar en condicions difícils. Una visita a la botiga i amb ganes de tornar a fer més fotos, conèixer gent i ensenyar fotografia!

Vull acabar fent una puntualització, tots els animals del Zoo del Pirineu són procedents de Centre de Recuperació de Fauna i són considerats com irrecuperables, o bé ja han nascut al mateix Zoo. La feina que fan és molta i molt bona, nens i famílies s’ho passen molt bé i quan surten ja coneixen alguna cosa més sobre els animals que ens envolten!

astor, accipiter gentilis, zoo pirineu

El vols de l’astor és precís i potent, una meravella veure’l de tant aprop. Ja que normalment dins el bosc no el veurem mai!

 

Si voleu viure experiències úniques i alhora aprendre fotografia, veniu al Curs de Fotografia de Fauna al Zoo del Pirineu que farem el 13 d’octubre! Clicant aquí teniu més informació.