Així va anar el Taller de Fotografia a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Ahir vam fer, juntament amb el Consorci del Ter i l’Espai Natura de les Guilleries-Savassona, el Taller d’Iniciació a la Fotografia.

espai natural, guilleries, guilleries-savassona,

Més de 20 persones, de totes les edats, es van reunir al Coll de Terrades per aprendre fotografia en un emplaçament únic com és l’Espai Natura de les Guilleries-Savassona, amb el Pantà de Sau com a emblema d’aquest espai amb més de 20 anys de trajectòria. Una breu introducció sobre temes bàsics de fotografia i ens vam posar en marxa, vam fotografiar el Pantà de Sau i una orquídia, la Mosques grosses (Himantoglossum robertianum), un exemplar rar de trobar en aquesta zona.

panta de sau, pantà de sau, sau, espai natural, guilleries, guilleries-savassona, paisatge

Vista del Pantà de Sau

espai natural, guilleries, guilleries-savassona,

Fotografiant un protagonista molt especial

Després vam caminar per un camí que travessava boscos i prats i on els tècnics del Parc ens van poder explicar la problemàtica de l’eruga del Boix (Cydalima perspectalis) que no només afecta l’Espai Natura de les Guilleries-Savassona amb més del 85% de boixos ja afectats i que no rebrotaran i el 15% restant en vies de seguir el mateix trist final, sinó que afecta a tota Catalunya.

espai natural, guilleries, guilleries-savassona, boix, eruga del boix, Cydalima perspectalis

Eruga del boix afectant les poques fulles que li queden en aquest boix (Cydalima perspectalis)

espai natural, guilleries, guilleries-savassona,

Ensenyant el problema de l’eruga del boix

Vam fotografiar diferents tipus de plantes, paisatges i aus. Ens vam centrar a saber moure els tres paràmetres bàsics de la fotografia, velocitat, diafragma i ISO. Amb el primer dia ennuvolat en mesos, la llum tamisada ens va ajudar per obtenir fotos suaus i amb la llum homogènia.

Vull agrair a tots i totes les que vau venir a la sortida, un grup molt entusiasta de la fotografia i amb ganes de millorar, tot i que ja en sabeu molt! Em va agradar comprovar el nivell de tots i totes, no només tècnicament sinó sobretot compositivament, enhorabona! I com no, agrair al Consorci del Ter i a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona donar-me l’oportunitat de participar en aquesta activitat de descoberta de l’entorn natural del Ter.

espai natural, guilleries, guilleries-savassona, orquídia, orquidia, himantoglossum robertianum

Detall de l’orquídia Mosques grosses (Himantoglossum robertianum)

 

Comparteix!