Camí del Drac

Camí del Drac de Vilallonga de Ter

Distància: 2 km
Dificultat: Baixa
Temps: 30 min

Aquesta és una caminada molt lleugera, però que ens ofereix unes vistes espectaculars sobre Vilallonga de Ter, la Serra de Mont-Roig, la Serra de Sant Bernabé i el Pirineu oriental. Antigament es coneixia com a camí de les Roquetes.

Enllaçant la darrera entrada (de Llanars a Vilallonga de Ter) podem completar la visita al poble fent aquesta ràpida i agradable ruta.

Sortim de la plaça dels Països Catalans, a Vilallonga de Ter, on podem visitar l’església de Sant Martí, que data del 1183. Recomanem la seva visita que es pot fer tant abans com després de completar la ruta.

Camí del drac

El camí està molt ben indicat amb rètols molt grans i aclaridors. Passarem per la plaça de les Escoles, on hi ha tant l’escola municipal “Les Daines” com l’Ajuntament de la vila i enfilarem el carrer La Grau. A partir d’aquí començarem a ascendir per unes escalinates emporlanades. A poc a poc guanyarem alçada i tindrem vistes més aèries del poble.

Phototrekking Vilallonga de Ter

Després d’unes ziga-zagues ens toparem amb el Drac. Si arribem a ell a les 14h o a les 22h (estiu) i a les 13h o 21h (hivern) presenciarem el seu espectacle de so i llum. Des de dalt tindrem una panoràmica excepcional de Vilallonga, just al davant nostre (mirant al SO) tenim la serra de Sant Bernabé en primer terme amb el Puig de Mont-Roig sobresortint amb els seus 1991 m d’alçada. Cap al NO podrem veure primer el veïnat de Tregurà i per darrere Fontlletera. Mirant al N veurem el Pirineu de Vallter.

Foto del drac Panoràmica Vilallonga de Ter

Podem tornar pel mateix camí o fer la ruta circular i tornar pel camí que trobarem obert davant del pedró de Sant Pere i Sant Joan. Seguint les marques grogues i verdes, en direcció al S, arribarem de nou al carrer La Grau de Vilallonga de Ter i de seguida a la plaça dels Països Catalans.

senyal camí

Aquesta ruta té un PDF descarregable des de la web de l’Ajuntament de Vilallonga de Ter (enllaç) amb el que podrem descobrir l’història del drac i seguir la llegenda amb les figures de metall que trobareu pel camí.

Esperem que us hagi agradat, bona caminada!

Com sempre, a la muntanya per fàcil que sigui el camí, sempre hem d’anar ben equipats: roba i calçat adequats… Precaució i seny.

Phototrekking.cat

Comparteix!