Caminada Llanars – Vilallonga de Ter

Caminada Llanars – Vilallonga de Ter (i tornada)

Distància: anar 5,2km. Anar i tornar: 8,5km.
Dificultat: Mitja
Temps: anar 2h. Anar i tornar: 2h 45min.

Una ruta circular que, tot i estar entre dos pobles importants, és molt poc transitada, també per això és una ruta poc marcada i s’ha d’estar molt atents. Entre boscos i prats de dall passarem d’un poble a un altre sempre tocant Natura.

foto llanars

Vistes del poble de Llanars

Comencem a Llanars, a l’església de Sant Esteve, construcció romànica del s.XII. Enfilarem el carrer Conflent i el seguirem fins arribar al carrer Morer. Després de fer uns 400m trobarem un desviament emporlanat que puja cap al N. El seguim fins que, aproximadament, uns 1500m més endavant trobem, en un corba de dretes, un vailet i un camí cap a l’oest, poc marcat, que s’endinsa cap al bosc (veure foto).

camí Llanars

Està poc marcar però es veu el camí i les senyals verd i blava.

Un cop dins el bosc seguim les senyals verdes i blaves, algunes es troben força esborrades, estigueu alerta de no perdre el camí. L’ascensió és pronunciada, però la companyia molt bona, anem ascendint entre rouredes, alzines i avellaners. En aquests boscos ens podem creuar fàcilment amb aus com merles, gaigs, i pit-roigs o mamífers com cabirols i guineus. D’aquestes darreres segur que, com a mínim, veiem els seus rastres. Durant tot el recorregut serà fàcil trobar ramat pasturant tant dins els boscos com als prats.

Seguirem dins el humit i fresc bosc sempre cap a l’oest, ens trobarem una bifurcació, podrem escollir entre direcció NO ó O, agafarem la segona, cap a l’oest. Poc després d’una corba tancada d’esquerres una altra bifurcació, i de nou cap a l’oest. Descendirem lleugerament i creuarem el Torrent Gran dos cops, seguirem paral·lels al torrent i poc després en una altra bifurcació tenim dues opcions, totes dues ens duran al mateix punt. Si agafem el camí que surt en direcció NO arribarem a Can Huguet Vell, una masia en la que podrem veure també la Capella del Roser, dedicada a la Mare de Déu del Roser. Si agafem el camí que surt en direcció O la pujada no és tant forta, i podrem veure Can Huguet des de lluny i tindrem vistes de La Roca.

La Roca

La Roca vista des del camí.

Tant si agafem un camí com un altre arribarem a una zona on el camí s’obre, hi veurem un vailet que dóna accés a un camí que surt en direcció O. Obrirem el vailet per passar, el tancarem i tot seguit tornarem a veure les marques verdes i blanques per seguir el camí. Aquests boscos ja no són tant espesos com els primers i ens hi trobarem més prats de dall.

Aquest camí ens porta directes a Vilallonga de Ter. A l’única bifurcació que trobareu, si decidiu seguir el camí suau que surt cap a l’oest entrareu al poble per la Barruda fins a l’Ajuntament. Si decidiu agafar direcció sud-oest i descendir arribareu a Can Huguet Nou i entrareu al poble pel carrer Sant Domingo.

caminada Llanars Vilallonga

Alguna de la companyia que ens podem trobar pel camí.

Aquesta caminada Llanars – Vilallonga de Ter es pot fer circular si agafem el PR188. Per fer-ho, a Vilallonga haurem de creuar la carretera, seguint els cartells que indiquen “Llanars – Collada Verda”. Just passat el riu Ter, per sobre el Pont d’Abella, prendrem el camí que surt en direcció sud-est, el camí de la Molsa, un camí molt planer i suau, on trobarem les fonts Blanca i Negra i que ens portarà fins La Roca, un cop allà podem seguir les indicacions del “Passeig de Camprodon a La Roca” per arribar a Llanars, on vam iniciar la nostra ruta.

Esperem que us hagi agradat, bona caminada!

Com sempre, a la muntanya per fàcil que sigui el camí, sempre hem d’anar ben equipats: roba i calçat adequats, aigua i alguna cosa de menjar, roba d’abric o capelina, un mapa en paper, brúixola, mòbil amb bateria al màxim, … Precaució i seny.

Phototrekking.cat