Així va anar el Cap de Setmana Fotogràfic (diumenge)

El Cap de Setmana Fotogràfic es va completar diumenge amb la sortida de fotografia de fauna a Vallter. Entre tots vam decidir el dia anterior quedar una hora abans de l’establert, així tindríem més probabilitats de veure fauna. I tal dit, a les 8 estàvem a l’estació d’esquí de Vallter 2000, i només de sortir del cotxe ja vam poder veure el primer isard!

grup foto vallter

Sense sortir del pàrquing ja vam veure el primer isard!

Amb l’alegria al cos vam donar les primeres explicacions de com fotografiar fauna, com comportar-se davant dels animals i com apropar-nos sense que s’espantin o sense que ens vegin!

La sortida va començar d’allò més bé, un isard, molts roquerols fent cabrioles sobre nostre i, al poc, un grup de marmotes. Les vam poder fotografiar, tranquil·lament ens vam apropar. Al ser un grup la tècnica de Phototrekking no funciona del tot, però inclús sent molts vam aconseguir no espantar les marmotes i poder obtenir bones fotografies d’elles. També vam veure una griva i una isard entre els canons de l’estació.

roquerol vallter

Un jove de roquerol esperant els pares pel menjar

foto Griva Vallter

Una griva omple el bec per alimentar la prole

foto isard vallter

Un isard entre estructures metàl·liques

Quina va ser la nostra sorpresa quan pujàvem que ens va aparèixer un trencalòs molt aprop nostre! i no alegres amb aquesta espectacular au, que a sobre va aterrar davant! Es movia d’esquerra a dreta i amunt i avall, ensenyant el seu pit taronja imponent. En un no res va arribar a una zona on ens va permetre obtenir una foto única, una marmota i un trencalòs a la mateixa instantània! Quins grans moments vam poder gaudir amb aquestes dues espècies, i més sobretot quan el trencalòs va sortir volant, amb alguna cosa a les mans! Fotos en ràfega! I ràpidament fem zoom a la foto per veure què portava… una columna vertebral!! segurament d’un isard, i segur que la portava al rocam del costat per llençar-ho al terra, i un cop es trenquin els ossos amb l’impacte poder ingerir-los més còmodament. Un gran espectacle!

foto trencalos vallter

El rei del cel, el trencalòs contra la congesta

trencalos busca menjar vallter

El trencalòs va aterrar just davant nostre

fauna vallter

Distanciats en la realitat, però molt aprop des del nostre punt de vista. Una marmota i un trencalòs comparteixen pla.

quebrantahueso vallter

El trencalòs va arrencar a volar amb una columna vertebral a les potes!!

Després del moment del dia vam continuar i vam poder veure i fotografiar més marmotes, pinsans i còlits gris tant joves com adults. Tothom va poder gaudir de la fauna salvatge que ens ofereix Vallter i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser.

El dia el vam acabar a prop del pàrquing de l’estació practicant el macro que no ens va permetre la pluja del dia anterior. Entre escarabats i flors, i reflectors, flaixos, i tota mena d’estris que demana la fotografia de macro els alumnes van poder posar a proba els coneixements del dia anterior.

Només queda donar les gràcies a tots els que van venir, esperar que hagin agafat ganes de retratar el món diminut que tenim arreu i que en veiem aviat!

Si voleu veure com va anar el dia anterior (dissabte) amb el taller de macro cliqueu aquí.

cap de setmana fotogràfic

Primeres explicacions de macro de camp

matafocs vallter

Detall d’un Matafocs

genciana vallter

Genciana amb intrús