Fotografiant guineus joves

Aquest cap de setmana he pogut, gràcies a un amic que em va indicar el lloc precís, fotografiar dues guineus joves mentre jugaven i aprenien a ser adultes.

Sense necessitat de camuflatge de cap tipus, simplement estant molt quiet darrera unes herbes altes (que inevitablement van sortir a moltes de les fotos), i tenint en compte d’on venia el vent (de cara) i el sol (d’esquena), vaig poder fotografiar-les  durant uns cinc minuts meravellosos.

guineu vulpes vulpes

Un petit moviment i de cop ja em miren buscant què hi ha allà

Al veure-les, després d’estar només uns deu minuts esperant, vaig esperar una mica més per no delatar-me d’inici fent que s’espantessin. Amb la primera foto i primers moviments em van veure, tot i posar el dispar silenciós el moviment de les herbes els va fer estar alerta. Es van acostar fins a només 7-8 metres de mi. Com que tenia el sol sortint per darrera meu no m’acabaven de veure bé pel contrallum i constantment aixecaven el nas per olorar-me, però el vent em va ajudar i no em van detectar.

guineus joves

Les dues guineus joves. Mai se separaven gaire.

Per fer les fotografies vaig deixar el mode en prioritat d’obertura de la càmera, amb l’obertura al màxim, una ISO molt alta de fins a 2000, l’estabilitzador activat, i l’enfoc en manual perquè l’automàtic hagués anat boig entre tanta herba. Com que la intenció inicial era provar si hi eren, no anava amb trípode. Vaig haver d’usar una ISO molt alta per evitar al màxim la trepidació de fer les fotos amb teleobjectiu a pols. Si hagués usat una ISO baixa per evitar soroll a les fotos m’hagués quedat sense fotos segur. Això em porta a un “lema” que sempre explico en els tallers i cursos: Millor tenir fotos amb soroll que tenir fotos trepidades!

Es van mantenir tranquil·les i juganeres, però sempre amb un ull cap a “aquell objecte estrany de les herbes”. Al cap de poc més de cinc minuts van seguir el seu camí i les vaig perdre de vista. Llavors em vaig aixecar i vaig marxar. Sense molestar-les, sense intervenir en les seves vides. Que tinguin molta sort i espero poder tornar-les a veure!

zorro camprodon

Jugant amb un pal

guineu camprodon

Aixecant el cap

foto guineu

Tot i saber que hi havia alguna cosa allà es mostraven molt tranquil·les