Activitat d’orientació al Parc Natural de Sant LLorenç del Munt i l’Obac

Ahir vam estar al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac fent una activitat d’orientació a la muntanya.

L’activitat no era exclusivament aprendre a orientar-se, sinó que també es va fer molt èmfasi en l’ecosistema del Parc. La fauna, flora i, com no, la geologia defineixen un lloc, i en el cas de Sant Llorenç del Munt van poder descobrir com es van formar aquestes immenses muntanyes de conglomerat, perquè hi trobem un tipus de flora determinada, com afecta el clima a la mateixa, i finalment com s’adapten els animals a conviure en aquests indrets.

orientacio parc natural sant llorenc munt

Primeres reunions per trobar el camí correcte.

La ruta circular, sortint del Pàrquing de l’Alzina del Salari, ens va dur pel Coll de Tres Creus a Coll de Boix pasant per La Sesta Grossa. Durant el recorregut les participants van haver de trobar les coordenades de diferents punts, aprendre a mesurar distàncies, angles i alçades sobre el mapa, van aprendre a usar la brúixola (sempre va bé per si la bateria del mòbil s’esgota) i tot en grup, explicant-se entre elles què havien trobat o com havien mesurat el punt exacte.

Activitat a Sant Llorenc del Munt i lobac

Situar-se implica obrir mapes lliutant contra el vent.

El dia, ple de sol i amb molt poc fred, ens va acompanyar i ens va deixar veure la muntanya de Montserrat just quan deixàvem enrere la pujada més forta. Una visió impactant i espectacular de la muntanya que recomano a tothom que no se la perdi.

Montserrat desde Parc Natural Sant Llorenc Munt

Després de l’esforç… Montserrat al fons!

Explicant-se entre elles què havien après.

Explicant-se entre elles què havien aprés.

Fotografia Parc Natural Sant Llorenc Munt i Obac

Fotografiant la jornada

Grup al Parc Sant Llorenc

El grup en una gran fita.

Vull agraïr a les cinc participants, de l’empresa Timab Ibérica, l’esforç, les ganes d’aprendre i de passar-s’ho bé en grup! Gràcies noies i que tingueu molta sort!