Passeig de Camprodon a La Roca

5 Juny, 2017 ruta, sortida 0 Comments

Distància: 3,5km
Dificultat: Fàcil
Temps: 1,5h

Avui us presentem més que una caminada, un passeig molt tranquil. Amb molt poc desnivell i molt agradable a qualsevol època de l’any. Anem de Camprodon a La Roca.

Podem començar el passeig des d’on vulguem de Camprodon. En el nostre cas, davant el Pont Romà de Camprodon. Aprofitem per pujar-hi i veure Camprodon des d’adalt. Baixem el Pont cap a l’oest (direcció contrària al centre del poble), i seguim el carrer Espinalba fins creuar la GIV-5264. Passem el pàrquing de la Forcarà tot recte fins a arribar a la Font de la Forcarà. Allà deixarem el poble i començarem a trepitjar terra.

Pont Camprodon
Amb el riu Ter tota l’estona a la nostra dreta, resseguirem el camí fet sempre en direcció NO. En aquest passeig primer ens trobarem un bosc humit, però no gaire dens, amb molts avellaners, freixes i verns. Podrem escoltar algun picot verd i, amb paciència, veure algun esquirol. De sobte el bosc acaba i sortim a prats sub-alpins on poden pasturar ramats de vaques o cavalls. Sense dubte un bon lloc per trobar cabirols o guineus si anem a primera hora del dia.

ruta camprodon

Després del primer prat, passem per un pont metàl·lic per sobre un rierol i tornem a treure el cap a un segon prat, aquest ja ens deixa veure les muntanyes de del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser. Resseguim el camí, sempre respectant els filats i vigilant de no trepitjar malament i caure a la nostra dreta ja que de vegades la caiguda és considerable.

En poc menys de 40 minuts podem arribar a Llanars. El primer que veurem serà un salt d’aigua artificial que passa per sota del Carrer Cerdanya. Podem entrar al poble de Llanars (afegir uns 500m anar i tornar i uns 20 minuts al temps total) a veure la seva església de Sant Esteve de Llanars, una impressionant construcció Romànica del segle XII, molt ben cuidada i sempre rodejada d’acolorides flors.

La Roca

Des del salt d’aigua hem de continuar pel carrer Cerdanya en direcció NO, seguirem atravesant prats i alguna clapa de bosc fins a veure que el camí comença a ascendir lentament. Ens estem apropant a La Roca. Arribarem a un cartell indicatiu on ens deixa escollir pujar a La Roca pel camí d’on venim, més suau, o girar a l’esquerra i agafar una pujada més directe. Sigui per on sigui arribarem a la plaça de la Roca, des d’on podrem veure, cap al sud, el cim pelat i la creu cap a on ascendirem. Agafarem el carrer El túnel cap al sud, fins a Can Balic, on agaferem les escales que ens portarà cap al cim. Des d’aquest punt tindrem unes vistes excepcionals de la Vall de Camprodon.

vistes vall camprodon

Esperem que us hagi agradat, bon passeig!

Com sempre, a la muntanya, per fàcil que sigui el camí, sempre hem d’anar ben equipats. Precaució i seny.

Si voleu fer aquesta ruta mentre apreneu fotografia i descobriu tota la natura que s’hi troba demaneu-nos un guiatge personalitzat.

Phototrekking.cat