Resum de la sortida fotogràfica a Vallter

Aquest dissabte a Vallter vam fer una sortida Phototrekking. Dos factors ens limitaven, a priori, per a l’observació de la fauna. Un era el temps, amb pronòstics de pluja i fred a mig dia/tarda. L’altre va ser la carrera Trail Ulldeter, amb una participació molt alta de corredors i una gran afluència de públic a la mateixa estació de Vallter 2000.

Tot i aquests factors la sortida va tirar endavant, vam iniciar-la amb una explicació de la fotografia de fauna, quins ajustos s’usen a la càmera, com apropar-se als animals, i d’altres consells per a obtenir fotografies de fauna de qualitat.

 

Explicació_Phototrekking_Vallter

Explicació inicial al grup

Marmota_vallter

Marmota camuflada entre els rocs

Només de començar les marmotes ja van donar senyals de vida, les vam poder veure jugant i menjant pels prats propers als seus caus. Vam poder comptar fins a 4 famílies diferents de marmotes en un tram relativament curt, vam poder identificar els seus caus i excrements i vàrem explicar la seva biologia, origen i distribució. Durant aquestes observacions una parella de trencalossos volava sobre el Gra de Fajol gran, eren molt lluny, però amb els prismàtics tothom va poder veure’ls i gaudir d’aquestes aus tant majestuoses.

A diferència de les marmotes, els isards es van fer esperar més, amb un número menor del que sol ser habitual finalment els vam poder avistar, tres isards solitaris, en diferents moments de la caminata van ser l’objectiu de les nostres càmeres. Durant el trajecte també vam poder observar pardals de bardissa, grassets de muntanya, cornelles, gralles del bec vermell, còlits grisos, voltors, cotxes fumades, pinsans i cueretes torrenteres.

 

Trencalòs_Gypaetus_barbatus

Trencalòs

Trencalòs_Vallter_Quebrantahuesos

Trencalòs sobrevolant el Gra de Fajol Gran

Marmota_marmotta_mamífer

Marmota amb herba a la boca per al cau

Gralla_bec_vermell_pyrrhocorax

Gralla del bec vermell

Pardal_bardissa_vallter

Pardal de bardissa

Pardal_bardissa_phototrekking

Fotografiant el pardal de bardissa

Grup_vallter_boira

Ascendint per Vallter, la boira ja ens avisava, poc després vam fer l’explicació geològica i acte seguit vam començar el descens.

Al punt més alt del recorregut es va donar una explicació geològica de l’origen i morfologia actual de Vallter, amb la visió a estones dels circs glaciars ja que la boira es va anar apoderant poc a poc fins a envolar-nos completament. Aquesta va fer baixar la temperatura dràsticament i va impedir que la visió fos excel·lent. Així que vam començar a descendir, buscant i trobant fauna i rastres d’elles en tot moment: més marmotes i un isard força aprop es va deixar retratar i posar en pràctica la tècnica del Phototrekking, amb uns resultats molt bons!

 

Marmota_mamífero_vigilant

Marmota entre fulles desenfocades

Phototrekking_tècnica_fotografia_fauna

Usant la tècnica del Phototrekking ens podem apropar als animals, però mai els hem d’arribar a molestar!

Isard_rupicapra_vallter

Escombrada d’isard

Cau_marmota_vallter

Marmotes treient el cap del cau

Gràcies a tots els que van assistir a la sortida i des de Phototrekking esperem que hagin après fotografia, però sobretot a apreciar una mica més els animals alpins!

Per qui no hagi pogut venir a aquest cop us recordem que repetim la sortida a Vallter el 22 d’agost!