Resum de la sortida als Aiguamolls de l’Empordà

El cap de setmana passat vam fer la sortida als Aiguamolls de l’Empordà, una sortida fotogràfica marcada clarament per la tramuntana i l’espectacle de les daines!

Ens vam trobar a primera hora al pàrquing dels Parc uns quants valents, ja que bufava forta la tramuntana, al cel es veien poques aus, males expectatives de fotografia, però quina va ser la nostra sorpresa que en el primer aguait, el de Quim Franch, vam poder veure centenars d’aus! Oques, ànecs blancs, collverds, xarxets, cullerots, moltíssims bernats pescaires, multitud de cigonyes, cabussets, gavians i gavines, i fins i tot un cigne!

Sortida fotografica

Sortint del primer aguait

Bernat Aiguamolls Emporda

D’entre molts bernats aquest el vam trobar fent fora d’altres bernats per ocupar el seus llocs.

Després de la primera “sessió fotogràfica” amb uns models espectaculars: interactuant entre ells; altres descansant; i els que volaven, impedits per la tramuntana, es quedaven estona a la mateixa posició i això ens va permetre poder fotografiar-los en vol sense haver d’estar seguint-los constantment, tota una ajuda el vent!

En el trajecte cap al segon aguait, el de Gantes, ens vam trobar amb un pit-roig molt confiat, que inclús s’apropava a menys d’un pam de nosaltres. Potser massa acostumat a que la gent li doni de menjar… i ens trobaríem amb aquest pit-roig també a la tornada!

Fotografia Pit-roig

Amb trossos de menjar així…clar que era confiat!

 

Petirrojo Phototrekking

Pit-roig apropant-se a la càmera sense cap por.

salida fotografica

Un pit-roig confiat es va deixar retratar de ben aprop!

Un cop a l’aguait de les Gantes, tot per nosaltres, amb una llum molt bona i la tramuntana de cara, vam poder gaudir d’una espectacular carrera de les daines, que van anar de punta a punta de l’estany del Cortalet. Primer, per passar els espais on quedaven descobertes i, més ràpides després, per superar la força del vent. Van començar a superar obstacles, saltar dins l’aigua, inclús vam poder veure com una es quedava enrere i era esperada per una companya per reiniciar juntes el retorn al grup. Sense dubte un espectacle que no oblidarem!

Fotografia fauna salvaje Phototrekking

Una daina saltant per anar més ràpida dins l’aigua…quins bots que fan!

Curs fotografia fauna

Impressiona quan un ramat de daines comencen a córrer dins l’aigua direcció cap a on ets tu.

Abans d’arribar als Estanys de Matà vam poder fer fotografia de macro, amb unes erugues fixades als passeres de fusta del camí. Un cop als estanys vam veure més oques, becadells, titelles, fredelugues, cavalls de la Camarga, cueretes blanques i torrenteres, martinets blancs, esplugabous… Tots acostumats a la tramuntana feien vida normal, inclús alguns ben relaxats prenien el suau sol que hi havia.

Foto macro

Fent un macro a una eruga que hi havia sota la fusta!

Eruga macro Manel Sanchez

Eruga penjant d’un fil. Fotografia macro de Manel Sánchez.

Ones_cabusset_Tachybaptus

Les ones (d’un estany) eren més grans que el cabusset!

Becadell_comu_gallinago_Phototrekking

Un becadell comú en ple vol

cavall emporda pau tranquil-litat

Cavall prenent el sol, una escena de pau enmig de la salvatge tramuntana.

Aguait Aiguamolls Emporda

Dins l’aguait Pallejà

Vam acabar la sortida als Estanys de Vilaüt, on collverds, xarxets, cullerots i algun ànec griset feien el possible per alimentar-se mentre s’adaptaven al fort vent. En definitiva, una sortida on vam aprendre molt i vam poder veure escenes úniques!

Us recomano que visiteu les pàgines web d’en Toni Mayral, fotògraf multidisciplinar, i d’en Manel Sánchez, amb grans fotos de macro. Gràcies als que vau venir, i ens veiem a la propera!

curso fotografia fauna Emporda

Després d’un recorregut tramuntanat ens va anar bé entrar al Punt d’Informació d’El Cortalet

 

 

Més fotografies de la sortida al flickr:
Sortida Aiguamolls de l'Empordà