Ruta de Camprodon a Font-Rubí

Ruta de Camprodon a Font-Rubí

Distància: Anar 5km
Dificultat: Baixa
Temps: 1h (Anar)

Amb aquesta sortida, a l’abast de tothom, caminarem per una pista emporlanada, però que al seu voltant la natura ens acompanya tota l’estona.

Sortirem del Pont Romà de Camprodon, al carrer Sant Roc, davant de l’Oficina de Turisme. Passem per sota el Pont i continuem el carrer, creuem el riu Ritort pel pont que ens porta al carrer València, el qual enfilarem amunt. Hem de seguir rectes, passem la plaça Santa Maria, el carrer Freixenet i fins al final del carrer Llandrius.

ruta de camprodon a Font-Rubí

Una caminada tranquil·la

Seguint tot recte iniciem el camí emporlanat, passem al costat del Golf de Camprodon, aviat el deixem enrere i passarem tota l’estona entre boscos centenaris, masies i prats de pastura. Bona part del camí anirem paral·lels al riu Ritortell, que neix a Font-rubí.

El camí és força planer fins arribar al Masot, a partir d’aleshores, la pendent es fa més evident, però el camí és molt bo. Passarem una corba molt tancada al Coll de les Forques, i finalment arribarem a Coll Pregon, l’inici de l’urbanització de Font-Rubí. Amb diferents opcions de restauració, si volem ens hi podrem aturar a prendre un refresc o fer un bon esmorzar o dinar.

Durant aquest trajecte podem probar nous camins, enllaçar amb d’altres com “La Roureda” o la “Pujada a Sant Antoni”.

ruta camprodon

Una ruta que es pot fer a qualsevol època de l’any

Al ser un camí emporlanat i que connecta l’urbanització amb Camprodon és força transitada per cotxes, motos, ciclistes i senderistes. Molta precaució amb els vehicles motoritzats, sempre anar per la nostra esquerra i en fila índia. En condicions de llum baixes portar lots, frontals o reflectants.

oreneta alimentació

Orenetes, durant l’estiu es poden veure com els pares alimenten les cridaneres cries.

Esperem que us hagi agradat, bona caminada!

Com sempre, a la muntanya per fàcil que sigui el camí, sempre hem d’anar ben equipats: roba i calçat adequats, aigua i alguna cosa de menjar, roba d’abrigar o capelina, un mapa en paper, brúixola, mòbil amb bateria al màxim… Precaució i seny.

Phototrekking.cat