La Roureda de Camprodon

La Roureda de Camprodon, també anomenada Roureda de can Pascal, és un bosc de roure de fulla gran (Quercus petraea), de les més meridionals d’Europa i que compta amb alguns exemplars que sobrepassen els dos-cents anys. Està protegida pel seu interès ecològic, forestal i paisatgístic. També hi conviuen avellaners, bedolls, boix grèvols, i una llarga llista d’altres espècies vegetals que fan d’aquest bosc un lloc únic.

Aquesta roureda és auto-gestionada, el que significa que l’home hi intervé el mínim possible i el bosc segueix un procés evolutiu natural: no es talen arbres, els arbres vells que cauen es deixen tal com estan, no es netegen els camins de fulles.
Pel que fa a la fauna, hi conviuen des de mamífers com cabirols, senglars, guineus, esquirols, fagines i teixons, fins a aus com el picot garser gros, el pica-soques blau, el raspinell, tot tipus de mallerengues i tallarols, aligots, gaigs i també rèptils i amfibis com la granota roja, sargantanes o llangardaixos.

En aquesta sortida aprendrem a fotografiar fauna salvatge, apropar-nos sense que s’espantin usant la tècnica del Phototrekking, quan i on veure animals, què fer al veure’ls i identificarem rastres que ens hagin deixat els animals del bosc.

La sortida està pensada per a tothom que li agradi la Natura, sense importar el nivell fotogràfic ni l’equip que porti. Si algú no vol fotografiar, però vol veure la fauna també pot venir i gaudir de l’activitat que aquests mamífers i aus duen a terme. En aquest cas recomanem que es portin prismàtics per a la millor observació.

Si voleu veure com va anar la darrera sortida a la Roureda de Camprodon visiteu el blog de Phototrekking o cliqueu aquí.

Dificultat: Baixa.

Durada: 2 hores.

Hora: 11h, a la Font del Botàs, davant l’entrada al camp de golf de Camprodon. Veure mapa AQUÍ.

Es recomana portar aigua, calçat adequat i l’equip fotogràfic que vulgueu.

Sortida fotogràfica a la Roureda de Camprodon el dimecres 27 de desembre.

Preu per persona: 24€
El preu pels menors de 12 anys és de 12€.

Grup reduït, oferim una atenció altament personalitzada i ens adaptem a les necessitats dels assistents.

Descomptes per a grups de 5 persones o més. Pagament per transferència o Paypal (5% de recàrrec).

El preu inclou: Atenció personalitzada, assegurança obligatòria. Material didàctic, guia naturalista i professor de fotografia durant la sortida. Accés privat a les fotografies de la sortida i material extra. Assessorament posterior.

 

 

Inscripcions per la Roureda de Camprodon:

info@phototrekking.cat i al telèfon 675.60.14.76 (Raül) 

 

Comparteix amb les teves amistats