Taller de rastres

Una de les millors maneres de saber qui viu en els nostres boscos és a través dels rastres que deixen. Sense interferir en la seva vida quotidiana, sense fer-los mal i sense malmetre res podem saber quins animals habiten amb nosaltres. Amb el Taller de rastres, teoria i pràctica, aprendràs i descobriràs la vida secreta dels animals.

Aquest Taller de rastres el fem conjuntament amb UlnaeBones, us recomanem que visiteu la seva web per descobrir tot el que la natura ens amaga, i el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser.

Teixo_tejon_Badger_Meles meles_Rastres encerclats

Rastres de teixó sobre el fang

Els rastres poden ser des de petjades i excrements, fins a arbres rascats i basses de fang. Dins el bosc, enmig d’un camp, a dalt d’una muntanya, allà on estiguem, si mantenim els ulls ben oberts i sabem què trobar segur que veurem els rastres de les activitats dels animals. Gairebé sempre actuen de nit i són molt esquerps, per tant, és difícil veure’ls, però d’aquesta manera sabem, amb total seguretat, quin animal ha passat just on estem.

Durant la teoria us ensenyarem diferents tipus de rastres (que podreu tocar!), us ensenyarem on els podeu trobar i a quin animal pertanyen. Petjades, mudes de serps, egagròpiles, excrements, banyes, nius, restes de menjar, esquelets... al·lucinareu amb la diversitat que tenim als nostres boscos!

Durant la pràctica farem un recorregut a peu dins un bosc en el que vosaltres mateixos haureu de trobar els diferents rastres que hi podem trobar.

Guineu_excrement_color

Excrement de Guineu, el color vermell es deu als fruits vermells que ha menjat.

Tot això serà el dissabte 17 d’agost de 10h a 13h.

Punt de trobada: pàrquing sota la plaça Verda de Setcases.

 

Recomanacions: Portar calçat i roba còmode, prismàtics i càmera fotogràfica si en teniu.

Dificultat: Baixa.

Taller de Rastres, dissabte 17 d’agost,

Activitat gratuïta, necessària inscripció a pnterfreser.tes@gencat.cat

web huesos

parc natural capçaleres ter freser

Comparteix!