Sortida al Comanegre

Aquest dissabte vam fer la sortida al Comanegre amb unes bones sensacions, tot i el fang que vam trobar!

Només de començar el camí en cotxe ja ens van creuar unes perdius roges i un còlits grisos. Vam aparcar a les basses de Monars i de seguida en vam posar en marxa, uns xoriguers i unes gralles del bec vermell van ser les primeres a aparèixer.

Pyrrhochorax_gralla_graja_phototrekking

Gralles del bec vermell en vol

Pyrrhochorax_gralla_graja_garrotxa

Gralles del bec vermell (Pyrrhocorax pyrrhocorax)

Per les pluges del dia anterior ens vam trobar el camí cap al Puig de les Bruixes molt enfangat, impedia caminar amb comoditat. Tot i això vam poder fer part del camí, vam passar un bosquet on predominen els avellaners i on vam veure cargolets, reietons i pinsans. I ja des de un punt més elevat vam tenir unes vistes magnífiques sobre la Garrotxa.

El cel estava tapat, però no amenaçava pluja. Aquesta raó va fer que als rapinyaires els costés fer acte de presència. De tornada cap al cotxe va començar a sortir el sol i, com esperàvem, van aparèixer els rapinyaires! Voltors, un falcó pelegrí, una parella de xoriguers i una altra parella d’aligots, i finalment un astor ens van fer gaudir com bojos dels seus vols i piruetes, ja que entre ells també van interaccionar!

falco_pelegri_peregrino_phototrekking

Falcó pelegrí (Falco peregrinus)

Observacio_sortida_phototrekking

Observant aus

voltor_buitre_garrotxa_phototrekking

Voltor (Gyps fulvus)

Astor_azor_garrotxa_phototrekking

Astor (Accipiter gentilis)

Vull agrair a tots els assistents la matinada, perquè venien de molt lluny, i les ganes de veure i deixar-se admirar per la natura, un plaer compartir experiències amb vosaltres!