Terres de l’Ebre: ocells i arrossars.

Aquest cop vàrem voler anar a visitar el Parc Natural del Delta de l’Ebre, per primer cop, a finals de la primavera. Hi havíem anat a la tardor diverses vegades i a l’estiu, el proper cop serà a l’hivern, que és quan més ocells presenta el Delta (i menys mosquits…esperem!!).
Sempre que es visita el Delta tens assegurada una bona observació d’aus, tant d’aiguamolls com marines com aus en migració. Aquesta època en la que hem anat no és la de més concentració i quantitat d’aus, però a canvi pots tenir la sort d’observar pollets i nius.
En el cas de la part més interior del Delta de l’Ebre, com alguns arrossars i basses com la de l’Encayissada, fer Phototrekking com gairebé sempre és una opció, però potser aquí la més adient és usar el aguaits dels que el Parc Natural disposa per a la observació d’aus ja que molts camins són ben tapats per joncs i herbes altes (sobretot ara a la pimavera), que impedeixen veure les basses i amb algo de sort et poden sobrevolar agrons, bernats o gavines per fotografiar.
A diferència de la zona de basses, les platges sí que són un bon lloc per a fer caça fotogràfica, càmera en ma es poden recòrrer a l’espera de veure com els xatracs es capbussen al mar en busca de peixos com si fóssin míssils, o si es recòrre la Punta del Fangar es pot veure com diferents espècies de xatracs i gavines tenen els nius a la mateixa platja i com els pares coben o alimenten els seus polls.
Espècies molt comunes com l’ànec collverd, la fotja, la polla d’aigua i el bernat pescaire es barrejen amb d’altres no tant usuals com el martinet ros, el capó reial, la polla blava o la gamba roja. També sempre és un plaer veure una bona quantitat de gavines corses (tot i que actualment ja comencen a ocupar d’altres zones de cria), flamencs, martinets blancs, cames llargues, i més encara si els acompanyen els pollets!!
Si a tot això afegim el bon temps que ens va fer, uns arrossos boníssims, uns mariscs únics (aconsellem els musclos i l’anguila fumada!!), i uns arrosars verds que per un temps donen un color magnífic al Delta fan que la propera visita sigui ben aviat! I, tot i que no agradin gaire els ocells, el Delta és 100% recomanable per a tothom.