Una mostra de la fauna del Parc Catalunya de Sabadell

És un parc en ple centre d’una gran ciutat. És un punt d’oci per a milers de persones; córrer, passejar, treure el gos, fer un café en un dels restaurants, navegar en barca pel seu llac… El Parc Catalunya de Sabadell és el parc més gran d’aquesta ciutat, situat entre els barris del Centre, Creu Alta i Can Rull, i per tant el més visitat i freqüentat.

És normal, doncs, pensar que si el parc és un centre neuràlgic de l’oci de Sabadell els animals salvatges que hi puguem trobar seran pocs. Però no és així. El Parc de Catalunya acull un nombre molt elevat d’espècies, des de les més comunes en grans ciutats com poden ser pardals i tudons, fins a espècies més particulars com les puputs.

Una petita passejada pel parc ens permet veure i gaudir de diferents espècies d’aus menjant al terra, cantant sobre les branques, fent el niu, o simplement immòbils aprofitant els primers raigs de llum del dia. S’ha de destacar l’augment notable, en els darrers anys, de la presència d’espècies exòtiques; cotorreta de pit gris, bec de corall senegalès, i la darrera espècie que hem pogut fotografiar al parc: l’aratinga de cap blau, amb la seva característica cua vermella.

És un plaer poder fotografiar tanta fauna ben a prop de casa, no cal matinar, ni fer quilòmetres amb el cotxe, ni tan sols portar roba críptica. La presència diària i constant d’humans fa que no siguin tant desconfiats quan algú se’ls apropa i, per tant, permeten que la seva distància de confort sigui menor.

Per poder fotografiar-los la primera hora del matí és la millor, sense cap dubte, els animals s’han acostumat a l’activitat dels humans i saben que pels matins poden estar més tranquils. Hi ha zones del parc que, al trobar-se més elevades que molts edificis de la ciutat reben ben aviat la llum natural, amb el que a més podem fer fotografies amb molt bona llum, inclús sense necessitat de trípode! Amb un teleobjectiu, una mica de paciència (ja que tampoc és bo apropar-se a les aus de cop) i una petita matinada podem tornar a casa ben aviat i amb la targeta plena de bones fotografies!