Voleu veure marmotes i isards? Vallter.

Fa poc vam anar a Vallter 2000, l’estació d’esquí del Ripollès, per gaudir de l’estació amb el desgel.
L’objectiu, fotografiar marmotes i isards fent caça fotogràfica… i objectiu assolit! Només d’anar pujant amb el cotxe ja vam veure els primers isards, bona senyal. Un cop iniciat el Phototrekking no ens va costar gaire trobar la primera marmota, vigilant sobre un punt elevat i cridant si algú s’apropava massa per avisar del perill a la resta de marmotes. Un cop retratada vam continuar direcció al Pic de la Dona, en el camí d’ascens un grup d’una vintena d’isards en esperava. Adults i cries d’aquest any es barrejaven i jugaven sobre clapes de neu, o es perseguien mentre d’altres optaven per descansar sobre la neu o sobre una còmode roca. En definitiva, un espectacle!
Poc a poc anàvem ascendint i alhora els isards, a mesura que avançava el dia i els excursionistes augmentaven en nombre, anaven retirant-se per passar amagats la part central de la jornada.
Ja de baixada vam acabar amb alguns ocells d’alta muntanya, com el còlit gris, el pardal de bardissa i alguna mallerenga petita, fins a arribar a la sorpresa final, una marmota que ens va voler deixar un gran sabor de boca posant per a les fotos!
En definitiva, si voleu veure marmotes, isards, i més fauna d’alta muntanya, Vallter és un lloc privilegiat!